Aanbod op maat


In mijn coachtrajecten kun je kiezen voor gesprekken bij jou thuis, op een andere stille locatie, wandelen in de natuur of een afwisseling van deze. Korte trajecten die gericht zijn op het beantwoorden van een specifieke (levens)vraag zijn bij uitstek geschikt voor wandelcoaching. Bij een langer loopbaantraject kies ik eerder voor een combinatie van methoden.Wandelcoaching

Weer of minder weer, we gaan er op uit. Met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heb ik de mooiste achtertuin van Nederland tot mijn beschikking. Vanuit de Randstad direct in de rust. Maar ik ben mobiel en reken ook de natuurgebieden vanaf Wassenaar tot Bergen tot mijn coachpraktijk. Samen lopen is samen bewegen. Op weg naar groei. Altijd startend vanuit stilte en geland zijn, zodat je de natuur écht ervaart. Naast elkaar lopend voer je een ander gesprek dan tegenover elkaar aan tafel. Stiltes mogen vallen en voelen niet ongemakkelijk. Wandelen geeft ook letterlijk ‘lucht’ in een gesprek. Ik laat je zoeken naar metaforen en associaties die je verder helpen bij je vragen. En echt, van iedere wandeling neem je (figuurlijk) wat mee. Je loopt je eigen weg en komt steeds verder. We kunnen een scala van oefeningen in zetten, niet als doel maar als middel om je talenten en krachten te ontdekken. Een kort wandelcoachtraject kent gemiddeld 5 sessies van 1 – 1,5 uur. En vrijwel altijd kunnen we dat afsluiten met voldoende en goede antwoorden op jouw vragen.
Loopbaancoaching

Als je op zoek bent naar een andere invulling van je werkzame leven ben je bij mij aan het juiste adres. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou de perfecte baan is, of in loondienst of als zelfstandige. We nemen daar de tijd voor. Ik wil echt tot jouw kern doordringen, tot je diepste verlangens en grootste kracht. Daarvoor zul je zelf ook moeten werken aan je profiel. Ik geef daar de tips en tools voor. Naast onze gesprekken kan ik ook een scala van testen inzetten. Die combinatie van al die dingen levert het meeste op. Als we tot een nieuw beroepsprofiel gekomen zijn kan ik je helpen om vandaaruit de weg naar nieuw werk te vinden. We benutten daar natuurlijk onze beider netwerken bij. LinkedIn is ook al jaren een onmisbaar hulpmiddel om verder te komen. Gespreks- en sollicitatietraining is een vast bestanddeel van mijn coaching evenals het optimaliseren van je schriftelijke uitingsvormen (CV en motivatiebrieven). Tenslotte kan ik behulpzaam zijn bij het zoeken naar werkervarings- of stageplekken, détacheringen of projectplaatsen als mogelijke opstap naar een nieuwe baan. De duur van een loopbaantraject kan wisselen maar reken op minimaal vier maanden en 8 sessies.
Ikigai

Zowel in mijn wandelcoach- als loopbaan trajecten kan ik ook in overleg met jou Ikigai inzetten. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een reden van bestaan. Het is één van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven. Nadat ik hier kennis van had genomen in een opleiding pas ik de uitgangspunten hiervan graag toe in mijn coaching. We gaan op zoek naar jouw passie, missie en roeping. Het werken met de cirkels van Ikigai is een mooie manier om tot jouw kern te komen, tot wat jou echt typeert en eigen maakt. En bovendien kan het je helpen om je ideale beroep te vinden, de baan waarvoor je écht ’s morgens je bed uitgaat. En zeg nou zelf, dat wil je toch het liefst? Een ander punt wat met Ikigai samenhangt is levenslang leren en je blijven ontwikkelen. Dit motto, helemaal van deze tijd, is voor mij ook een drijvende kracht van waaruit ik coach. Ik ben ervan overtuigd dat niemand ooit te oud is om te leren en om te veranderen – om wellicht nog een andere draai aan het leven te geven. En daarin neem ik jou graag mee!
© COACH+ 2023WANDEL- EN LOOPBAANCOACHING OVER JANRENSE